onsdag 1 augusti 2007

Lagottos i norrbotten

Spalten har stått tom under en tid men det hoppas jag kunna ändra på. Även Norrbotten har många aktiva lagottoägare som trots avstånden försöker ordna träffar och sammankomster, till vår höst träff och till klippkursen i maj reste deltagare 25-30 mil enkel resa för att delta!

Jag som nu tar över rodret efter Yvonne heter Ulrika Jönsson, bor med make och två barn samt 1-åriga lagotton Tito i Luleå. Mig når du via mail: ulrika.jonsson@hepp.nu eller via telefon 070/ 58 144 63.

Under -07 har följande aktiviteter för lagottoägare ägt rum.

1: helgen i Feb. Handlerkurs i Piteå. 8 lagottoägare fick möjlighet att vara med i Norrbottensspringerklubbs handlerutbildning i Piteå under en helg. Proffsen och tillika lagottouppfödarna Susanne och Annsofi Öhman var kursledare och drillade oss i konsten att visa hund.

I mitten av maj ordnade Carina Larsson och Monica Hedqvist en klippkurs i Luleå där Agneta Pamp visade oss hur man klipper sin lagotto. Tack Agneta för en mycket givande helg och för att du så frikostligt delade med dig av all din kunskap!

Under hösten och våren har många lagottoägare träffats på Hundhuset (som är en samlingsplats för hundägare i Luleå) samt även i Piteå för promenader och ringträning och detta har väckt tankar kring att träffas mer regelbundet.I juni samlades därför några lagottoägare för promenad och sammankomst i Luleå och bilderna visar de bruna hanarna Tito och Alfons samt den ljusa tiken Meja.





Nästa lagottopromenad i Luleå blir torsdag 23 augusti och då träffas vi på Kronan vid skidstadion (C12) kl. 18.30.

Som aktivitetsombud hoppas jag kunna ordna aktiviteter för alla med lagottos och har du en ide eller ett förslag är du välkommen att höra av dig. Då norrbotten är stort behöver inte allt hända i Luleå eller längst med kusten vi måste alla hjälpas åt att ordna aktiviteter så jag hoppas att vi kan sprida ut aktiviteterna över fler delar av länet men då måste vi hjälpas åt!

Tito och Alfons

Meja

Inga kommentarer: